Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek bâtınin tıklayın.
Uygun veya özel bir çıkışın yangın yahut çeşitli diğer nedenlerle engellenmesi yerinde da dalgalı olarak fonksiyon üstlenir. Müstacel çıkışlar ekseri bina içindeki izlemsel alanlarda zemin hileır. Evgin bir manzara esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven zifosluğu, koridor veya başka yerler buna dahildir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı midei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.
, yangın sırasında insanların güvenli bir Yangın Kapısı Fiyatları şekilde tahliye edilmesine yardımcı olan özel bir kapıdır. Bu kapılar, yangın anında yanan gazların ve yamanın yayılmasını kırıcı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır.
Yangın kapısı ile tekmil olacak şekilde Yangın Çıkış Kapısı kullanılan yangın merdivenleri yangına karşı aldatmaınacak önlemlerden biridir. Binada bulunan kişilerin kısaca süre içerisinde autarı çıfamilyalmasını sağlayan bu merdivenler aynı zamanda öteki tabii afetler evet da menfi durumlara karşı da tahliye bünyelmasını sağlamlar.
Yangın kapıları salt ivedi durumlarda binadan kaçışı bulmak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabil yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakarak yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış kapıları olarak da anılan bu bapların kullanmaı çabucak çabucak her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını muayyen bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin vusul süresine kadar dem kazanmanızı sağlamlar.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.
Yangın veya acil manzara Yangın Kapısı vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Bu sertifikalar, bapnın yangın eminği ve dayanıklılığı hakkında bilgi verir. Sertifikaları olan baplar ekseri daha pahalıdır.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.